Zapraszamy na zdrową i domową kuchnię!
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naszych zorganizowanych i indywidualnych gości zapraszamy na kulinarne domowe przysmaki:
CENA:
Śniadanie – 13 zł.
Obiad – 24 zł.
Kolacja – 13 zł.
[/vc_column_text][uxb_heading text=”Menu” type=”h3″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Zupy
1. Rosół z makaronem
2. Pomidorowa z ryżem
3. Żurek z kiełbasą lub jajkiem
4. Kapuśniak z kiszonej kapusty
5. Barszcz czerwony zabielany
6. Barszcz z pasztecikiem
7. Pieczarkowa krem z groszkiem ptysiowym
Surówki – Warzywa blanszowane
1. Surówka wielowarzywna
2. Seler z rodzynkami lub z jabłkiem
3. Surówka z kapusty pekińskiej
4. Surówka z marchwi i jabłka
5. Surówka z dyni i jabłka
6. Surówka z buraczków
7. Surówka z kalafiora
8. Mizeria
9. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
10. Surówka z sałaty lodowej z serem feta
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]
Drugie dania
1. Kotlet schabowy
2. Filet z kurczaka panierowany
3. Schab ze śliwką w sosie białym
4. Udka faszerowane śliwką lub pieczarką
5. Devolaj z masłem, pieczarką, śliwką suszoną
6. Roladki schabowe w sosie własnym
7. Karkówka po królewsku
8. Placuszki z fileta
9. Kotlet mielony w potrawce
10. Karkówka po myśliwsku
11. Pierogi z mięsem
12. Pierogi z kapustą
13. Pierogi ruskie
14. Kołduny w barszczu
15. Kołduny w rosole
16. Kopytka z kiełbaską i cebulką
17. Kopytka z tartą bułką, cukrem i śmietaną
18. Naleśniki z twarogiem i śmietaną
19. Naleśniki z dżemem
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Warzywa na ciepło
Ciasta
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner][uxb_heading text=”Lato w Kuchni” type=”h1″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_gallery images=”5518,5519,5520,5521,5522,5523″ type=”image_grid” grid_style=”square” img_size=”full” columns=”col3″ onclick=”link_image” interval=”5″ show_bullets=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][uxb_heading text=”Zestawy obiadowe” type=”h3″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]I.
Zupa zacierkowa
Gulasz wieprzowy
Kluski śląskie
Marchew z jabłkiem
Sałatka wielowarzywna
IV.
Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet schabowy
Kapusta kiszona zasmażana
surówka z kalafiora
Ziemniaki/frytki[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]II.
Rosół z makaronem
Devolaille
Surówka z dyni
Buraczki zasmażane
Ziemniaki puree/frytki
V.
Zupa ogórkowa
Placki z fileta z piersi kurczaka z pieczarkami i papryką
Ryż z warzywami
Surówka z czerwonej kapusty
Mizeria
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]III.
Barszcz czerwony zabielany
Zrazy z karkówki w sosie własnym
Surówka z selera i jabłka
Surówka z białej kapusty
Ziemniaki puree/frytki[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]