Kuchnia – Ośrodek Rehabilitacyjno - Wypoczynkowy w Sobieszewie

 


Pięć chlebów i dwie ryby…

Zapraszamy na zdrową i domową kuchnię!


[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naszych zorganizowanych i indywidualnych gości zapraszamy na kulinarne domowe przysmaki:

  • Całodzienne wyżywienie: śniadania, obiady, kolacje w całorocznej jadalni
  • Obsługę imprez okolicznościowych: chrzciny, komunie święte, wesela bezalkoholowe, stypy
  • Organizację szkoleń i konferencji: catering, lunch, napoje ciepłe i zimne
  • W okresie letnim zapraszamy do sezonowej kawiarni z pięknym tarasem otoczonym sadem

CENA:

Śniadanie – 13 zł.
Obiad – 24 zł.
Kolacja – 13 zł.

[/vc_column_text][uxb_heading text=”Menu” type=”h3″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Zupy

1. Rosół z makaronem
2. Pomidorowa z ryżem
3. Żurek z kiełbasą lub jajkiem
4. Kapuśniak z kiszonej kapusty
5. Barszcz czerwony zabielany
6. Barszcz z pasztecikiem
7. Pieczarkowa krem z groszkiem ptysiowym

Surówki – Warzywa blanszowane

1. Surówka wielowarzywna
2. Seler z rodzynkami lub z jabłkiem
3. Surówka z kapusty pekińskiej
4. Surówka z marchwi i jabłka
5. Surówka z dyni i jabłka
6. Surówka z buraczków
7. Surówka z kalafiora
8. Mizeria
9. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
10. Surówka z sałaty lodowej z serem feta

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Drugie dania

1. Kotlet schabowy
2. Filet z kurczaka panierowany
3. Schab ze śliwką w sosie białym
4. Udka faszerowane śliwką lub pieczarką
5. Devolaj z masłem, pieczarką, śliwką suszoną
6. Roladki schabowe w sosie własnym
7. Karkówka po królewsku
8. Placuszki z fileta
9. Kotlet mielony w potrawce
10. Karkówka po myśliwsku
11. Pierogi z mięsem
12. Pierogi z kapustą
13. Pierogi ruskie
14. Kołduny w barszczu
15. Kołduny w rosole
16. Kopytka z kiełbaską i cebulką
17. Kopytka z tartą bułką, cukrem i śmietaną
18. Naleśniki z twarogiem i śmietaną
19. Naleśniki z dżemem

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Warzywa na ciepło

  1. Buraczki zasmażane
  2. Groszek z marchewką
  3. Kapusta biała zasmażana z koperkiem
  4. Kapusta czerwona zasmażana
  5. Fasolka szparagowa
  6. Kalafior z tartą bułką

Ciasta

  1. Szarlotka
  2. Sernik pieczony
  3. Fale Dunaju
  4. Ptysie
  5. Pleśniak
  6. Snikers
  7. Rafaello
  8. Metrowiec
  9. Seromakowiec
  10. Drożdżówka
  11. Gofry z owocami i bitą śmietaną
  12. Torty

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner][uxb_heading text=”Lato w Kuchni” type=”h1″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_gallery images=”5518,5519,5520,5521,5522,5523″ type=”image_grid” grid_style=”square” img_size=”full” columns=”col3″ onclick=”link_image” interval=”5″ show_bullets=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][uxb_heading text=”Zestawy obiadowe” type=”h3″ has_line=”false” icon_size=”16″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]I.

Zupa zacierkowa
Gulasz wieprzowy
Kluski śląskie
Marchew z jabłkiem
Sałatka wielowarzywna

IV.

Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet schabowy
Kapusta kiszona zasmażana
surówka z kalafiora
Ziemniaki/frytki[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]II.

Rosół z makaronem
Devolaille
Surówka z dyni
Buraczki zasmażane
Ziemniaki puree/frytki

V.

Zupa ogórkowa
Placki z fileta z piersi kurczaka z pieczarkami i papryką
Ryż z warzywami
Surówka z czerwonej kapusty
Mizeria
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]III.

Barszcz czerwony zabielany
Zrazy z karkówki w sosie własnym
Surówka z selera i jabłka
Surówka z białej kapusty
Ziemniaki puree/frytki[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress