Pięć chlebów i dwie ryby…

Zapraszamy na zdrową i domową kuchnię!


Naszych zorganizowanych i indywidualnych gości zapraszamy na kulinarne domowe przysmaki:

  • Całodzienne wyżywienie: śniadania, obiady, kolacje w całorocznej jadalni
  • Obsługę imprez okolicznościowych: chrzciny, komunie święte, wesela bezalkoholowe, stypy
  • Organizację szkoleń i konferencji: catering, lunch, napoje ciepłe i zimne
  • W okresie letnim zapraszamy do sezonowej kawiarni z pięknym tarasem otoczonym sadem

CENA:

Śniadanie – 10 zł.
Obiad – 20 zł.
Kolacja – 10 zł.

Menu

Zupy

1. Rosół z makaronem
2. Pomidorowa z ryżem
3. Żurek z kiełbasą lub jajkiem
4. Kapuśniak z kiszonej kapusty
5. Barszcz czerwony zabielany
6. Barszcz z pasztecikiem
7. Pieczarkowa krem z groszkiem ptysiowym

Surówki – Warzywa blanszowane

1. Surówka wielowarzywna
2. Seler z rodzynkami lub z jabłkiem
3. Surówka z kapusty pekińskiej
4. Surówka z marchwi i jabłka
5. Surówka z dyni i jabłka
6. Surówka z buraczków
7. Surówka z kalafiora
8. Mizeria
9. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
10. Surówka z sałaty lodowej z serem feta

Drugie dania

1. Kotlet schabowy
2. Filet z kurczaka panierowany
3. Schab ze śliwką w sosie białym
4. Udka faszerowane śliwką lub pieczarką
5. Devolaj z masłem, pieczarką, śliwką suszoną
6. Roladki schabowe w sosie własnym
7. Karkówka po królewsku
8. Placuszki z fileta
9. Kotlet mielony w potrawce
10. Karkówka po myśliwsku
11. Pierogi z mięsem
12. Pierogi z kapustą
13. Pierogi ruskie
14. Kołduny w barszczu
15. Kołduny w rosole
16. Kopytka z kiełbaską i cebulką
17. Kopytka z tartą bułką, cukrem i śmietaną
18. Naleśniki z twarogiem i śmietaną
19. Naleśniki z dżemem

Warzywa na ciepło

  1. Buraczki zasmażane
  2. Groszek z marchewką
  3. Kapusta biała zasmażana z koperkiem
  4. Kapusta czerwona zasmażana
  5. Fasolka szparagowa
  6. Kalafior z tartą bułką

Ciasta

  1. Szarlotka
  2. Sernik pieczony
  3. Fale Dunaju
  4. Ptysie
  5. Pleśniak
  6. Snikers
  7. Rafaello
  8. Metrowiec
  9. Seromakowiec
  10. Drożdżówka
  11. Gofry z owocami i bitą śmietaną
  12. Torty

WIOSNA W NASZEJ KUCHNI

Zestawy obiadowe

I.

Zupa zacierkowa
Gulasz wieprzowy
Kluski śląskie
Marchew z jabłkiem
Sałatka wielowarzywna

IV.

Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet schabowy
Kapusta kiszona zasmażana
surówka z kalafiora
Ziemniaki/frytki

II.

Rosół z makaronem
Devolaille
Surówka z dyni
Buraczki zasmażane
Ziemniaki puree/frytki

V.

Zupa ogórkowa
Placki z fileta z piersi kurczaka z pieczarkami i papryką
Ryż z warzywami
Surówka z czerwonej kapusty
Mizeria

III.

Barszcz czerwony zabielany
Zrazy z karkówki w sosie własnym
Surówka z selera i jabłka
Surówka z białej kapusty
Ziemniaki puree/frytki

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress